Siirry sisältöön
Hoitoon hakeutuminen

Minun asiointini

Yhteys omalle terveysasemalle

Siirry palveluun

SataDiag Vihta

Ajanvaraus laboratoriotutkimuksiin

Siirry ajanvaraukseen

Pyydä apua -nappi

Yhteys sosiaalipalveluihin

Siirry palveluun

Kessoten sähköinen ajanvaraus

Ajanvaraus lastenneuvolaan, ehkäisyneuvolaan ja aikuisneuvolaan.

Siirry ajanvaraukseen

Tiedote Ukrainan tilanteesta

Keski- Satakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä seuraa ja noudattaa valtakunnallisia ohjeita ja linjauksia Ukrainan tilanteen vuoksi Suomeen saapuvien henkilöiden sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden osalta. Sota Ukrainassa edellyttää myös Kessotelta tehostettua varautumista ja tällä hetkellä ukrainalaisten hätää ja inhimillistä kärsimystä helpottavia toimenpiteitä suunnitellaan parhaillaan. Teemme asiassa tiivistä yhteistyötä jäsenkuntiemme kanssa.

Sotatila ja järkyttävät uutiset ja viestit Ukrainan tapahtumista ahdistavat kaiken ikäisiä. Pientenkin lasten voi olla vaikea välttyä sotauutisten tulvalta. Tietoa ja tukea Ukrainan kriisin käsittelyyn lapsen kanssa ja ohjeita vanhemmille lasten suojelemiseksi ja tukemiseksi uutistulvassa löydät Mannerheimin lastensuojeluliiton sivuilta.


Sotatilanne voi aiheuttaa monenlaisia ajatuksia, huolia ja tunteita. Alle on koottu paikkoja, joihin voi ottaa yhteyttä, jos sota Ukrainassa ahdistaa ja tarvitsee tukea.

Mieli – Suomen Mielenterveys ry:n kriisipuhelin

 • Kriisipuhelin päivystää 24/7 numerossa 09 2525 0111
 • Keskusteluapua chatin kautta osoitteessa https://mieli.fi/tukea-ja-apua/chattaa-tai-kirjoita/
 • Englannin ja arabiankielinen palvelu päivystää numerossa 09 2525 0113 ma, ti klo 11–15, ke klo 13–16 ja 17–21 sekä to 10–15.

Sosiaalipäivystys

 • Vakavissa traumaattisissa kriiseissä ja välittömän sosiaaliavun tarpeissa voit olla yhteydessä Kessoten Sosiaali- ja kriisipäivystykseen ma-to klo 8-16. pe klo 8-15 puh: 044 450 3800.
 • Virka-ajan ulkopuolella sosiaalipäivystyksestä vastaa Satakunnan seudullinen sosiaalipäivystys puh. 02 623 4380

Keskusteluapua puhelimitse ja verkosta löytyviä chatteja:

Tukinet

 • Tukinetistä tukea elämän eri kriisitilanteisiin kellon ympäri.

Kirkon keskusteluapu

 • Palveleva puhelin puh. 0400 22 11 80, joka ilta klo 18–24.
 • Palveleva chat osoitteessa https://evl.fi/kirkonkeskusteluapu ma–pe klo 12–20.
 • Palveleva kirje tarjoaa keskusteluapua perinteisen postitse lähetettävän kirjeen muodossa. Jos haluat vastauksen, liitä mukaan nimi- ja osoitetietosi. Lähetä kirje osoitteella: Palveleva kirje, PL 210, 00131 Helsinki.

Lapsille ja nuorille suunnattua keskusteluapua ja chatteja:

Lasten ja nuorten puhelin ja chat

 • Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimeen voi soittaa ma–pe klo 14–20 ja la–su kelo 17–20 puh. 116 111. Puhelin on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Puhelu on täysin ilmainen eikä näy puhelinlaskussa. Yhteyttä voi ottaa nimettömästi, eikä puhelua nauhoiteta.
 • Mannerheimin Lastensuojeluliiton chatissa voi jutella luottamuksellisesti ja nimettömästi vapaaehtoisen päivystäjän kanssa, ihan mistä tahansa aiheesta. Chat on auki jokaisena päivänä klo 17–20.
 • Lisätietoja Nuortennetti-verkkosivustolta: www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin

Sekasin-chat ja -Discord nuorille

 • Matalan kynnyksen keskusteluapua tarjolla joka päivä ja yö puhelimitse ja verkossa. Chat on suunnattu 12–29-vuotiaille. Sekasin-chat on avoinna ma–pe klo 9–24 ja viikonloppuisin klo 15–24 osoitteessa sekasin247.fi.
 • Sekasin-Discord on auki 24 h: discord.com/invite/sekasin

Ajantasaista tietoa ja ohjeita Ukrainan tilanteesta antavat mm. STM, Kuntaliitto, Kela ja Maahanmuuttovirasto. Tärkeää on seurata virallisia tietolähteitä.

Julkaisupäivä