Siirry sisältöön
Hoitoon hakeutuminen

Minun asiointini

Yhteys omalle terveysasemalle

Siirry palveluun

SataDiag Vihta

Ajanvaraus laboratoriotutkimuksiin

Siirry ajanvaraukseen

Pyydä apua -nappi

Yhteys sosiaalipalveluihin

Siirry palveluun

Kessoten sähköinen ajanvaraus

Ajanvaraus lastenneuvolaan, ehkäisyneuvolaan ja aikuisneuvolaan.

Siirry ajanvaraukseen

Tiedote: Jatkotartuntoja Eurajoen JokisimpukassaEurajoella palvelukeskus Jokisimpukassa 4.-5.10.2021 tapahtunut joukkoaltistus koronavirukselle on johtanut tähän mennessä seitsemään jatkotartuntaan hoivayksikön asukkailla.

Tartunta on todettu kaikilla rokottamattomilla asukkailla. Tartunnan on saanut myös asukkaita, joilla rokotusten saannista on kulunut yli kahdeksan kuukautta. Tartunnan saaneita hoidetaan eristyksessä hoivayksikössä ja terveyskeskuksen vuodeosastolla. Toistaiseksi negatiivisen testituloksen saaneet asukkaat ja koko henkilökunta testataan tänään uudelleen mahdollisten jatkotartuntojen löytämiseksi.

Alkuvuodesta 2021 koronarokotukset annettiin silloisen ohjeistuksen mukaan 3-4 viikon tehostevälillä. Jatkotutkimuksissa alle kuuden viikon välein annetun tehosterokotteen saaneilla ja erityisesti iäkkäillä ihmisillä on todettu rokotesuojan heikkenemistä. Tämän vuoksi alle kuuden viikon välein rokotettuja on ryhdytty tehostamaan kolmansilla rokoteannoksilla. Kessotessa kyseisten ryhmien kolmannet rokotukset on aloitettu syyskuussa.

Lisätietoja antaa

Juha Jaatinen
tartuntataudeista vastaava lääkäri
johtava ylilääkäri, vt
p. 044 450 3020

Julkaisupäivä