Siirry sisältöön
Hoitoon hakeutuminen

Omaolo

Oireiden ja terveysongelmien arviointi ja toimintasuositukset

Siirry Omaolo-palveluun

Kessote Vihta

Ajanvaraus koronanäytteisiin ja -rokotteelle

Siirry ajanvaraukseen

SataDiag Vihta

Ajanvaraus laboratoriotutkimuksiin

Siirry ajanvaraukseen

Kuljetuspalvelut

Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu

Vaikeavammaisten kuljetuspalvelu on tarkoitettu henkilöille, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja vamma tai sairaus estää julkisten liikennevälineiden käytön. Vammasta aiheutuvan haitan tulee kestää pääsääntöisesti vähintään yhden vuoden. 

Kuljetuspalvelua on oikeus saada asiointiin ja virkistykseen vähintään 18 yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa sekä välttämättömät työ- ja opiskelumatkat.

Sosiaalihuoltolain mukainen liikkumisen tuen palvelu

Sosiaalihuoltolain mukaisia liikkumista tukevia palveluja järjestetään henkilöille, jotka eivät kykene itsenäisesti käyttämään julkisia liikennevälineitä sairauden, vamman tai muun vastaavanlaisen toimintakykyä alentavan syyn takia ja jotka tarvitsevat palvelua asioimisen tai muun jokapäiväiseen elämään kuuluvan tarpeen vuoksi. Sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumisen tuen palvelun tarkoitus on tukea ensisijaisesti asiakkaan itsenäisen elämisen mahdollisuuksia kotona. Tavoitteena on antaa sellaisia palveluita, jotka mahdollistavat itsenäisen asumisen, omatoimisen selviytymisen päivittäisistä toiminnoista ja edistävät toimintakykyä. Sosiaalihuoltolain mukaista palvelua myönnettäessä otetaan huomioon myös hakijan taloudellinen tilanne. Asiakkaalla ei ole subjektiivista oikeutta sosiaalihuoltolain mukaiseen liikkumisen tuen palveluun.

Kaikki Kessoten alueella asuvat kuljetuspalvelun asiakkaat tilaavat taksinsa välityskeskuksen kautta. Tilaus tulee tehdä viimeistään tuntia ennen matkan lähtöaikaa. Kuljetuspalvelumatkat voi tilata:
  • soittamalla numerosta 023 6103430
  • tekstiviestillä numerosta 045 73960422
  • sähköpostilla osoitteesta kessotetaksi@fcg.fi
  • sovelluksen kautta

Lomakkeet:

Yhteystiedot

Harjavalta, Luvia, Nakkila

Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä
Koulukatu 2
29200 Harjavalta

Käyntiosoite: Myllykatu 10

Tuula Nikula-Häkli

sosiaaliohjaaja

Soittoajat: ma, ti, to ja pe klo: 9-10
Kaisa Koskela

johtava sosiaalityöntekijä

Soittoajat: ma–ke ja pe klo 9–10.

Ajankohtaista aiheesta

FCG:n välittämien kuljetusten puhelintilastot (päivitetty 24.11.)

Tilastossa ovat mukana kaikki FCG välityskeskukseen saapuneet puhelut liittyen kuljetusten välittämiseen Kessoten kuntayhtymän alueella. Mukana …