Siirry sisältöön
Hoitoon hakeutuminen

Omaolo

Oireiden ja terveysongelmien arviointi ja toimintasuositukset

Siirry Omaolo-palveluun

Kessote Vihta

Ajanvaraus koronanäytteisiin ja -rokotteelle

Siirry ajanvaraukseen

SataDiag Vihta

Ajanvaraus laboratoriotutkimuksiin

Siirry ajanvaraukseen

Puheterapia on lääkinnällistä kuntoutusta. Puheterapiaan voi ohjautua asiakas, jolla on vaikeuksia puheen ymmärtämisessä tai tuottamisessa, syömisessä, nielemisessä, äänenkäytössä tai lukemisen valmiuksissa. Pääasiassa puheterapeutille ohjaudutaan terveydenhuollosta esimerkiksi neuvolan lähetteellä, mutta asiakas voi olla myös itse yhteydessä puheterapeuttiin. Asiakkaan tiedot lisätään puheterapiajonoon ja kutsu käynneille lähetetään kotiin postitse.

Kuntayhtymän puheterapiapalvelut painottuvat alle kouluikäisten lasten puheen- ja kielenkehityksen tutkimiseen ja kuntoutukseen. Aikuisneurologisia asiakkaita hoidetaan rajoitetusti.

Puheterapeutti tutkii ja kuntouttaa kielen, puheen ja äänen häiriöitä. Puheterapeutti määrittelee asiakkaan kuntoutustarpeen haastatteluiden, testien ja havaintojen perusteella. Kuntayhtymässä toteutetaan yksittäisiä ohjauskäyntejä tai lyhyitä puheterapiajaksoja. Yksittäisellä äännevirheellä puheterapeutin vastaanotolle ohjaudutaan 6-vuotiaana.

Puheterapia perustuu asiakkaan, perheen ja terapeutin väliseen yhteistyöhön. Kotona tehtävät harjoitukset ovat olennainen osa puheterapiaa. Tarvittaessa yhteistyötä tehdään muiden asiakasta hoitavien työntekijöiden esimerkiksi päivähoidon, neuvolan tai psykologin kanssa.

Puheterapiavastaanotto on Harjavallan pääterveysasemalla 2. kerroksessa. Puheterapiapalvelut ovat kuntalaisille maksuttomia.


Hyödyllisiä linkkejä
http://www.papunet.fi
http://www.ankytys.fi
http://www.aivoliitto.fi
http://ekapeli.lukimat.fi

Yhteystiedot

Julia Korpela

puheterapeutti

Soittoajat: asiakasryhmä: lapset ja aikuiset, puhelinaika ma-pe klo 11.45-12.15
Riina Kuusijoensuu

puheterapeutti

Senja Laine

puheterapeutti

Soittoajat: Työvapaalla toistaiseksi