Siirry sisältöön
Hoitoon hakeutuminen

Omaolo

Oireiden ja terveysongelmien arviointi ja toimintasuositukset

Siirry Omaolo-palveluun

Kessote Vihta

Lasten koronarokotukset, lastenneuvola, ehkäisyneuvola, aikuisten terveystarkastukset (40-vuotiaan miehen terveystarkastus ja työttömän työnhakijan terveystarkastus), influenssarokotukset (syksyisin)

Siirry ajanvaraukseen

SataDiag Vihta

Ajanvaraus laboratoriotutkimuksiin

Siirry ajanvaraukseen

Pyydä apua -nappi

Yhteys sosiaalipalveluihin

Siirry palveluun

Lapsen ja perheen psykososiaalisen toimintakyvyn arviointi tapahtuu jatkossa Voimaperheet-kyselylomakeen avulla

Nelivuotiaan laajaan neuvolatarkastukseen kuuluu lapsen ja perheen psykososiaalisen toimintakyvyn arviointi. Kessoten alueen neuvoloissa se toteutetaan jatkossa Voimaperheet-kyselylomakkeen avulla, jonka jokainen perhe saa täytettäväkseen neuvolakäynnillä.

Ensi vuoden alusta kaikille alueen perheille postitetaan kotiin Voimaperheet-neuvolakysely lapsen 4-vuotissyntymäpäivää edeltävän kuukauden aikana. Lomakkeessa kysytään lapsen käyttäytymiseen ja mielialaan sekä perheen hyvinvointiin liittyviä asioita.

Ota täytetty lomake mukaan lapsen terveystarkastukseen.

Huoltajille, jotka kokevat lapsen käyttäytymisen kuormittavaksi, tarjotaan mahdollisuutta osallistua netin ja puhelimen kautta toteutettavaan vanhempainohjaukseen. Osallistuminen on perheille maksutonta, vapaaehtoista ja luottamuksellista.

Voimaperheet-toimintamallin vaikuttavuudesta on saatu vahva tutkimusnäyttö. Parhaillaan on käynnissä tutkimus toimintamallin käytöstä eri puolilla Suomea.

Lisätietoa:
https://sites.utu.fi/voimaperheet/huomaahyva/
voimaperheet@utu.fi

Julkaisupäivä

Asiasanat