Siirry sisältöön
Hoitoon hakeutuminen

Minun asiointini

Yhteys omalle terveysasemalle

Siirry palveluun

Kessote Vihta

Lasten koronarokotukset, lastenneuvola, ehkäisyneuvola, aikuisten terveystarkastukset (40-vuotiaan miehen terveystarkastus ja työttömän työnhakijan terveystarkastus), influenssarokotukset (syksyisin)

Siirry ajanvaraukseen

SataDiag Vihta

Ajanvaraus laboratoriotutkimuksiin

Siirry ajanvaraukseen

Pyydä apua -nappi

Yhteys sosiaalipalveluihin

Siirry palveluun

Kessoten koronarokotukset etenevät hyvää vauhtia – katso kevään ja kesän avoimet rokotuspäivät

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee neljännen koronarokoteannoksen ottamista voimakkaasti immuunipuutteisille sekä yli 80 vuotta täyttäneille ja ikääntyneiden hoivakodeissa asuville.

Kessoten alueen yli 80-vuotialle ja hoivayksiköissä asuville iäkkäämmille asukkaille on jaettu neljättä koronarokoteannosta maaliskuun lopulta lähtien. Suositellun neljännen koronarokotteen on saanut noin 1100 henkeä, joka on noin 60 % neljännen koronarokotteen saavien ryhmästä.

Henkilöille, jotka ovat saaneet kolme koronarokotetta sekä sairastaneet koronavirusinfektion, ei neljättä tehosteannosta anneta. Tämän ryhmän arvioidaan olevan noin 15–20 % niistä henkilöistä, joille neljättä koronarokotusannosta suositellaan.

Kotisairaanhoidon asiakkaiden rokottamisen etenemisessä on eroja. Eurajoen kotisairaanhoidon asiakkaista lähes kaikki neljännen tehosteannoksen haluavat on rokotettu, kun taas Harjavallassa kotisairaanhoidon asiakkaiden rokotukset on keskitetty vasta viikolle 18. Kokemäen kotihoidon asiakkaista neljännen rokoteannoksen on saanut noin 40 %.

Omaisten on hyvä muistuttaa kotona asuvia rokotusten merkityksestä. Kolmannen ja neljännen rokotuksen väli on kolme-neljä kuukautta.

Kevään ja kesän pop up -rokotuspäivät

Koronarokotukset jatkuvat Eurajoen ja Harjavallan terveysasemilla perjantaina 29.4. klo 14–19

Touko- ja kesäkuussa rokotuksia saa ilman ajanvarausta Eurajoen ja Harjavallan terveysasemilla parillisten viikkojen perjantaisin klo 14–17.

Neljänsien koronarokotusannosten rinnalla rokotustapahtumissa annetaan myös ensimmäisiä, toisia ja kolmansia koronarokoteannoksia. Koronavirusrokotteen 3. ja 4. annoksia voi saada THL:n asettamien kriteerien mukaan.

Rokotustapahtumissa on tarjolla Pfizer-Biontechin Comirnaty, Modernan Spikevax ja Novavaxin Nuvoxovid rokotteita.

Lue lisää ajantasaisista suosituksista nettisivuiltamme tai THL:n sivuilta.

Julkaisupäivä